Delta Optical Titanium 8x42 és 10x42 HD távcsövek

A legmodernebb ergonómiai kialakítás jellemzi a Delta új sorozatát. A RedDot 2018-as dizájn győztesét Lengyelországban Joanna Leciejewska tervezte. A külalak mellett modern optikai tulajdonságokkal bír: a lencsék között helyet kapott egy "flattener" tag, ami kivételesen sík leképzést biztosít és nagymértékben csökkenti a peremtorzítást. Az ED lencsetagnak köszönhetően javul a felbontás, lecsökken a színi hiba (kromatikus aberráció) és megnő a torzításmentes látómező. A külső dizájnt levélmotívumok inspirálták.

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

A távcsőben látott kép a sokkal drágább prémium márkákhoz hasonló, mégis nagyon kedvező áron érhetők el. A főbb tulajdonságok is a prémium kategóriába emelik őket: ED lencsetag, teljes többszörös bevonat minden lencse és prizmafelületen (FMC), nitrogén töltés, BAK4 prizmák, 17-18 mm-es pupillatávolság, 10 év garancia, majdnem 8 fokos torzítatlan látómező. Súlyuk mindössze 70-80 dkg közötti, a tetőélprizmás optikának köszönhetően méretük is "kezelhető", csak 140x129x50 mm.

Szinte minden területre alkalmasak. A színhűségnek köszönhetően nappali megfigyelésre, madár vagy vadlesre, kirándulásra ugyanúgy, mint a magas fényáteresztésnek (transzparenciának) köszönhetően szürkületben, de még éjszaka is használhatók. A csillagos égbolt látványa is felemelő, hiszen a széleken is tűhegynyiek a csillagok. Szürkületi/éjszakai használatra inkább a 8x-os, nappali megfigyelésekre a 10x-es nagyításút ajánljuk.

Termékkód tit1042ed tit842ed
átmérő 42 mm 42 mm
nagyítás 10 x 8 x
látómező 126 m/1000 m 136 m/1000 m
közelpont 2 m 2 m
látószög 7,23 fok 7,8 fok
szemlencse átmérő mm mm
kilépő pupilla 4,2 mm 5,25 mm
szürkületi érték 20,5 18,33
geometriai fényerő
tömeg 710 g 774 g

drtvad véleménye

Első teszt eredménye

Optikai minőség

Mechanikai minőség

Ár/érték arány

8x42 HD Delta Titanium tetőélprizmás apokromatikus vízálló binokulár ED lencsével
8x42 HD Delta Titanium tetőélprizmás apokromatikus vízálló binokulár ED lencsével
Előny

Kompakt méret. Jó anyagok, szép kidolgozás. Minimális súly.

Hátrány

Még nem tudok ilyenről.

Összegzés

Gyönyörű képet biztosítanak az ED lencsék. Cserkelésre, nappali vadászatra és megfigyelésre tökéletes. Rossz látási viszonyok között, szürkületben is használható, de idősebb vadászoknak javaslom vagy olyanoknak akiknek nehéz egy 8x56-os távcső, vagy épp egy meglévő mellé keresnek egy sokoldalú kézreálló, szinte "zsebtávcsövet", ami azért tudja azt mind a nagyok.

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!

A termékre 10 év gyártói garanciát vállalunk. A gyártói garancia feltételeiről a gyártó hivatalos honlapján talál információkat. Az elektronikai alkatrészekre a garancia időtartama 1 év.