Minox BL 8x52 és 10x52 BR binokulárok

Kiváló szürkületi használhatóság, nagy nagyítás a részletek megfigyeléséhez, éles kép. Könnyített, mégis masszív kivitel, hibátlan ergonómia.

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

A wetzlari optikai termékek specialistája BL sorozatú távcsöveit a MINOX BL 8x és 10x52 típussal bővítette. Igen kis súly, nagy teljesítmény és az újszerű komfort-híd jellemzik az új binokulárt, amelyet pirkadattól szürkületig használhatunk, még holdfényben is.

            A komfort-hídnak köszönhetően a távcső nagyon kényelmesen használható. A figyelmes, ergonomikus tervezés és kivitelezés kiemelkedően biztos fogást eredményez. A távcső tartása megbízható, még nehéz körülmények között is. A komfort-híd további fontos tulajdonsága a tökéletes kezelés, még egy kézzel is. Eddig nem tapasztalt szabadsággal mozoghatunk és összpontosíthatunk a megfigyelésre vadászat, vagy természetjárás közben.

            A terméknév „L” betűje a kis súlyra (Light) utal. A távcső polikarbonát tubusa kézbeillő, erős gumi bevonata szilárd tartást biztosít. A BL távcső család fejlett szigetelési eljárással készül, amely öt méter vízmélységig teljesen vízállóságot garantál. A tubus nitrogén gáz töltése gondoskodik az optikai felültek páramentesítéséről, még gyorsan változó hőmérsékletnél is.

            A többszörös bevonatú lencsékből álló, kiváló optikai rendszer nagyon jól gyűjti a fényt, kivételesen semleges színvisszaadással végezhetjük a megfigyelést. A fázis-korrekciós tetőél prizmának köszönhetően kiváló részletekben gyönyörködhetünk, a témát kontrasztos, tű éles képpel szemlélhetjük még kevés fényben is.

            Az elfordítással kihúzható, fokozatokkal állítható gumi szemkagyló valamennyi MINOX BL binokulár fontos funkciója, amelynek segítségével a szemüvegesek is egyéni igény szerint használhatják a távcsöveket, jól és tisztán látják a teljes képmezőt.
            A komfort-hidas MINOX BL távcsövekhez nejlon nyakpánt és hordtáska is tartozik.

Nagyítás, x 8, 10
Frontlencse átmérő: 52mm
Kilépő pupilla: 6,5 vagy 5,2mm
Betekintési távolság: 22mm
Legkisebb fókusztávolság: 3,5m
Elméleti szürkületi érték: 20,4 vagy 22,8
Látómező 1000 méteren: 114m
Látószög: 6,5°
Dioptria kompenzáció (dpt): +/-4
Szemüveggel használható: igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló: igen
Élességállítás: központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer: tetőél, (roof)
Vízállóság: 5m-ig
Váz anyaga: polikarbonát gumi borítással
Gáztöltés: nitrogén
Méretek (HxSzxM) mm 145x185x65
Súly: 0,95
Gyári tartozékok: neoprén nyakpánt, hordtáska, lencsevédő kupakok
Gyári garancia: 30 év

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!