Zeiss Stemi 508 EDU sztereomikroszkópok

Felső kategóriás Zeiss sztereomikroszkópok 6,3-50x zoom-átfogással, beépített LED világítással

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

A Zeiss Stemi 305 EDU zoom sztereomikroszkópok minden tekintetben a legfelsőbb szintet képviselik. Két típusa van: binokuláris betekintésű; valamint trinokuláris, azaz kétszemes betekintésű, külön fototubussal rendelkező változat.

Zoom tartományuk 6,3-50x-ig terjed (8x zoom-átfogás), amelyet manuálisan állíthatunk, adott nagyításértékeknél click-stoppal rendelkezik. Objektívlencséi kiváló minőségű, éles képet adnak a tárgyról még nagy nagyításon is, a tárgytávolságuk 92 mm, amely alkalmassá teszi az alatta történő munkavégzésre is.  Az objektívfoglalaton M49/50 menetet találunk, ahová különféle opcionális kiegészítőket helyezhetünk (pl. polarizációs egység, vagy előtétlencse – nem tartozékok). Az okulárok 10x nagyítással rendelkeznek (átmérőjük szabványos 30 mm-es), amelyek 35 fokban döntve vannak elhelyezve a kényelmes betekintés érdekében. Az okulárok szemtávolsága 55-75 mm között változtatható. 

A mikroszkóp beépített LED-es, átmenő fényű alsó; és felső spot-megvilágítással rendelkezik. Az alsó megvilágítás iránya, erőssége egy tükör forgatásával szabályozható. A megvilágítások erőssége fokozatmentesen szabályozható.

Az állvány nagy teherbírású, robusztus, de ergonomikus kialakítású. Magassága 250 mm, amelyen a fej magasságát 145 mm-es tartományon belül állíthatjuk. A tárgyasztal mérete 195x160 mm. Beépített 12V DC adapterrel van ellátva, amely alkalmassá teszi, hogy a mikroszkópot közvetlenül a hálózatra kapcsolhassuk (a tápkábel szabványos európai, EURO C7 csatlakozású). 

Ez a komoly sztereomikroszkóp elsősorban általános labormunkára, ipari felhasználásra (finom alkatrészek összeszerelése, javítása, ellenőrzése) alkalmas, és számos kiegészítővel bővíthető (sötéttér, polarizáció, előtétlencse, stb.), Hobbi természetbúvárok számára is tökéletes, amennyiben az ásványok, rovarok, bélyegek, stb. vizsgálatához egy prémium minőségű sztereomikroszkópot szeretnének használni.

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!

A termékre 2 év gyártói garanciát vállalunk. A gyártói garancia feltételeiről a gyártó hivatalos honlapján talál információkat. Az elektronikai alkatrészekre a garancia időtartama 1 év.