H-200 terepi anyagvizsgálati mikroszkóp

40x-es nagyítású terepi anyagvizsgálati mikroszkóp.

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

A terepi vizsgálatok igen  hasznos segédeszköze ez a mikroszkóp. 40x-es nagyítású, stabil felépítésű kézi mikroszkóp, amely állítható szögű megvilágító egységgel van felszerelve. Felületek, felületi struktúrák, apró rovarok, kristályok, falevelek, stb. vizsgálatára kiválóan alkalmas.

A vizsgálathoz közel sík felületre kell helyezni, amely bármilyen helyzetű (fekvő, álló, döntött) lehet, hiszen a mikroszkóp egy stabil fekvést biztosító talpon áll.  Ha nem vízszintes a felület, akkor hozzá kell szorítani a mikroszkópot. Az élességállítás egyszerűen, egy gyűrű körbeforgatásával lehetséges (helikális fókuszírozó). Az okulárban kapott helyet az ötszázadmiliméter beosztású mérőskála. Ha kivesszük az okulárt, a szállemez elforgatható és ezzel a szemünkhöz állítható a mérőskála élessége.

Kinek ajánljuk? Gyerekeknek a természet apró csodáinak felfedezésére - milyenek a homokszemek, falevelek? Felnőtteknek akár komoly munkára is: felületek anyagi minőségének, textúrájának vizsgálatára, és bármilyen munkára, ahol felületek nagy nagyítású vizsgálatára van szükség.

Technikai adatok:
Tömeg: 400g
Magasság: 150-185mm (fókusz pozíciótól függően)
Objektív: 4x, NA 0.19, DIN / RMS menet
Okulár: 10x, fix, benne szálkereszt 0.05mm felbontású osztással
Nagyítás: 40x
Világítás: LED, szögben állítható
Tápellátás: 2x AAA elem
Fókuszálás: Helikális fókuszírozó

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!