Lacerta Elite 8x32 binokulár

Kiváló kiránduló távcső! Rendkívül kompakt és könnyű, mégis briliáns képalkotású. Elég fényerős ahhoz, hogy gyengébb fényviszonyok mellett is részletgazdag és élménydús képet adjon. Kiváló ár/érték arányú modell.

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

Ez a kis Lacerta Elite binokulár kis méretével és brilliáns képével tűnik ki a többi modell közül. A hasonló árú 8x42-es modelleknél kisebb, könnyebb, ám a képalkotásban ez nem jelent hátrányt. Sőt!  Általános, nappali használat mellett a viszonylag kicsi lencseátmérőnek semmi hátránya nincsen, ugyanis az optikája nagyon jó fényáteresztésű és kontrasztú, és a látómező is meglepően széles. Viszont a kompakt méret könnyebb hordozhatóságot garantál, így szívesebben visszük magunkkal.

A Lacerta 8x32 Elite binokulár természetesen BAK4-es prizmával szerelt és minden üveg/levegő felülete különösen jó minőségű FMC reflexió gátló bevonattal ellátott (a gyártó Diamond Bright Coating-nak nevezi), így a kép szép fényes, kontrasztos és mentes a reflexióktól. 8x-os nagyítása és rendkívül éles képe biztosítja, hogy apró részleteket is észrevehetünk vele, mégis remegés nélkül tudjuk megtartani kézben, így nem fárasztó vele a nézelődés.  A 32mm-es objektív a 8x-os nagyítással szép világos képet ad, a rendkívül jó reflexiógátló rétegeknek és a kiváló üveganyagoknak köszönhetően nincs hiány a fényerővel. A különösen jó képélességnek köszönhetően több részletet megláthatunk vele, mint egy átlagos 8x-os nagyítású távcsővel. A 22 mm átmérőjű szemlencséje kényelmes betekintést garantál, a széles (60fok) látómezejű okulárjai pedig igazi élményt nyújtanak megfigyeléskor. (1000m távolságban 145 métert látunk egyszerre)

A szemlencséjén a szemkagyló kitekerhető, így szemünkre szabottan beállíthatjuk a legkényelmesebb pozíciót. Szemüveggel is jól használható.

A vízhatlan, gumírozott ház igen strapabíró, ezért a zárt rendszer és a nitrogén töltés még nedves, esős körülmények mellett is hosszú élettartamot garantál.

A pupillatávolság 55 mm-től 76mm-ig állíthtó, így már a kisgyerekek közel ülő szemétől a szélesebb fejű felnőttek szeméhez is hozzáigazítható.

A tartozék objektív- és okulárvédő sapka a távcsőre illetve az igen kényelmes nyakpántra rögzíthető, így azokat nem veszítjük el a használat során. A tartozék vászon tok is kellemes, minőségi darab.

Mérete (hoszúság x szélesség x magasság) 125x115x55 mm
Tömege: 539 g

Termékkód lac8x32
átmérő 32 mm
nagyítás 8 x
látómező 145 m/1000 m
közelpont 1,5 m
látószög 7,8 fok
szemlencse átmérő 22 mm
kilépő pupilla 4 mm
szürkületi érték 16
geometriai fényerő 16
tömeg 539 g

Zömbik Viktor véleménye

Néhány hete/hónapja használom

Optikai minőség

Mechanikai minőség

Ár/érték arány

8x32 Lacerta Elite vízálló binokulár (BAK4 tetőélprizmával, nitrogéntöltéssel)
8x32 Lacerta Elite vízálló binokulár (BAK4 tetőélprizmával, nitrogéntöltéssel)
Előny

Kis méret. Kristálytiszta látvány. Jó ár-érték arány.

Hátrány

Nincs.

Összegzés

Nagyon jó választás volt. A leírásnak megfelelően kategóriákának maximálisan a legjobb terméke.

saga véleménye

Néhány hete/hónapja használom

Optikai minőség

Mechanikai minőség

Ár/érték arány

8x32 Lacerta Elite vízálló binokulár (BAK4 tetőélprizmával, nitrogéntöltéssel)
8x32 Lacerta Elite vízálló binokulár (BAK4 tetőélprizmával, nitrogéntöltéssel)
Előny

Ez a kis látcső a legjobb kiránduló távcsövek egyike, ami a kezemben volt. Színi hibája a viszonylag kis lencseátmérő miatt nem zavaró, a tetőélprizmás kivitelhez képest pedig kifejezetten alacsony. Látómezeje hatalmas, óriási tér látható be vele egyszerre. A kép rendkívül szép és kontrasztos. Csak nappali felhasználásra jó, bár éjjel a Tejút pásztázása is felemelő élmény.

Hátrány

Elég egyszerű kivitel, kissé hanyagul megoldott objektívsapkák.

Összegzés

Kis mérete és súlya miatt bármikor, bárhová magunkkal vihetjük, nem lesz gond, hogy nehéz a hátizsák, vagy húzza a nyakunkat. Árához képest egy prémium minőségű műszert kapunk, ami más forgalmazóknál legalább másfélszer ennyibe kerülne. A nagy látómező a nappali megfigyeléskor igazi élményt nyújt.

kustor véleménye

Első teszt eredménye

Optikai minőség

Mechanikai minőség

Ár/érték arány

Előny

- alapvetően neutrális színvisszaadás, és a fázis bevonatnak köszönhetően élénk színek - minimális reflexiók, és jó kontraszt - kis tömeg, és méret - a nagy tapasztalati látómező ellenére nagyon kicsi a párnatorzítás - a fókuszáló tárcsa nagy méretű, gyors, és nagyon könnyen forgatható - az objektív porvédői levételük után rögzítve vannak a távcsőhöz

Hátrány

- képélesség a látómező közepén lehetne jobb - az egyszerű formája miatt legfeljebb közepes ergonómia

Összegzés

A BTC új tetőélprizmás távcsövénél egyből szembeötlő, hogy a reflexiók elleni védelmet nagyon jól megoldották, így például erdőben járva, ahol közel sem ideálisak a fényviszonyok, sokszor ellenfény van, jól használható marad. A 8× nagyítása általános használatra elég. A kompakt mérete, jó fókuszálója, és valósághű képe miatt, a kevésebbé tehetős természetjáróknak jó választás, némi kompromisszummal persze.

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!

A termékre 2 év gyártói garanciát vállalunk. A gyártói garancia feltételeiről a gyártó hivatalos honlapján talál információkat. Az elektronikai alkatrészekre a garancia időtartama 1 év.