Dipol DN55 XT éjjellátó előtét GEN 2+

Második generációs éjjellátó, amelyet nappali távcső elé szerelve használhatunk vadmegfigyelésre. A rendszer a nappali távcső nagyítását nem változtatja meg.

Termékvariánsok

A termék részletes leírása

A DN55 XT a testvér DN34 modellnél kisebb, könnyebb. A speciális lencséknek köszönhetően a kép kompromisszum-mentes, 1-8x nagyítás között különösen éles, de jól használható 10x-es nagyítás felett is.

Nappali távcső elé kell szerelni, melynek nagyítását nem változtatja meg. Fel- és leszerelése igen egyszerű és gyors a gyári fém adapterrel. 56-os céltávcsövekre passzol, ettől eltérő modellek esetében lehetőség van az adapter cseréjére.

Robosztus felépítésének köszönhetően nagy kaliberekre is feltehető (600G). Anyaga aluminium ötvözet, vízállósága IPX5-ös szabványnak felel meg. Erősítőcsöve min. 51-64 lp/mm felbontást tud, mely szép világos, nagyfelbontású képet ad. A gyakorlatban szépen működik infravető nélkül is, az esetek 90%-ában nincs szükség infra segédfényre. Viszont a lehetőség megvan a bővítésre, szükség esetén a ráépített weaver sínre külső infravető gond nélkül feltehető, mellyel a legsötétebb viszonyok mellett is több száz méter detektálási és felismerési távolságot tud. 850nm-es vetőt ajánlunk hozzá, különösen a gyártó saját 850-es lézervetőjét.

Az éjjellátót hivatásos vadászoknak ajánljuk munkaköri feladataik ellátásához! A törvény rendelkezése szerint elektronikus optikai eszköz vadászaton való használata a vadászat rendje megsértésének minősül! A gyártó által megadott detektálási és felismerési távolság standard fényviszonyokra vonatkozik, ez az aktuális időjárási, terepi viszonyok között nagymértékben eltérhet!

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!