10x42 WB Swarovski SLC HD binokulár

27% ÁFÁ-val

674 375 Ft

Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.

A termék gyártása és forgalmazása megszűnt.

Termékkód: SLC10x42

10x42 WB Swarovski SLC HD tetőélprizmás binokulár (nitrogéntöltéssel)

A termék részletes leírása

Tökéletes kidolgozás, brilliáns képalkotás, diszkrét elegancia jellemzi ezeket a távcsöveket.
A Swarovski 42mm-es HD (High Definition) binokulárok kétféle, 8x-os és 10x-es nagyítással kaphatók.
Optikái speciális üveganyagokból épülnek fel (pl. a Fluorid), mely különösen brilliáns képalkotást eredményez mindkét modell esetében. Jellemző rájuk, hogy teljesen neutrális képet adnak, tehát a távcső bődületes kontrasztú penge éles leképezéssel, a színi hiba, vagy egyéb aberrációk halvány jele nélkül. Akár nappal, akár szürkületben használjuk, nem fogunk csalódni benne, a hihetetlen képélesség és kontraszt lenyűgöző élményt nyújt. A betekintés kényelmes, a szemkagyló mindenféle szemhez kényelmesen beállítható, sőt még szemüveggel is kitűnően használható a távcső. A látómező igen tágas, igazi térélményt kapunk. Az élmény olyan, mintha szabad szemmel távcső nélkül néznénk, a távcső egyenesen odarepít minket a megfigyelt tájra.

A távcső igen kényelmes fogású, emellet igen praktikus megoldásokat tartalmaz. A dioptria korrekció a központi élességállító gyűrűt kihúzva állítható, melyet véletlenül nem tudunk eltekerni. A távcső tartozék tokja keményített, bélelt vászon, minőségi anyagokból készült. Praktikus és elegáns is egyben, a távcső kényelmesen belefér az egyébként nagyon kényelmes nyakpánttal és egyéb apróságokkal együtt, de a tok mégsem túl nagy, vagy ormótlan.

véleménye

Néhány hete/hónapja használom

Optikai minőség

Mechanikai minőség

10x42 WB Swarovski SLC HD tetőélprizmás binokulár (nitrogéntöltéssel)
10x42 WB Swarovski SLC HD tetőélprizmás binokulár (nitrogéntöltéssel)
Előny

- rendkívül jó kontraszt, és minimális reflexiók - tűéles kép - kis párnatorzítás - jó közelpont (1,9 m mértem) - a látómező közepén gyakorlatilag nincs színi hiba, és a szélén sem jelentős - jó ergonómia

Hátrány

- alapvetően neutrális, de enyhén sárgás a kép (bár sokaknak éppen ez jön be) - fókuszáló viszonylag könnyen jár, de az óramutató járásával megegyező irányba (tehát közelről távolabbi célpontra állítva az élességet) nehezebben forgatható, mint az ellenkező irányba, és \"ragadós\", vagyis hirtelen indul meg

Összegzés

Régi vágyam volt egy valóban csúcsminőségű tetőélprizmás binokulár beszerzése, melyet természetjárásra/madarászatra használnék leginkább, ezért jó pár prémiumkategóriás távcsövet próbáltam az elmúlt években, hónapokban. Végül az új fejlesztésű, 2010 nyarán megjelent Swarovski SLC 10×42 HD-ra esett a választásom. Vannak hibái, mint minden binokuláris távcsőnek. El tudnék képzelni pontosabb színvisszaadást, melyet a Swarovski Swarovision, vagy a Leica Ultravid HD-nál tapasztaltam. A fókuszáló simábban is járhatna, de döntő szempont volt, hogy összességében az Swarovski SLC HD nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb optikai teljesítményt, gondolva itt elsősorban a széltorzításra, és a színi hibára. A kontrasztja pedig a legjobb amit eddig tapasztaltam. Továbbá elég rövid (max. 150 mm hosszú jöhetett szóba) és az ergonómiája is megfelelő, vagyis kézreálló. Két hónapja van meg, és a BTC-től nemrég vásároltam hozzá oldalfény ellen védő szemkagyló toldatot, mely teljesen blokkolja a fényeket. Nappal is jó, ha például a Nap oldalról a szemembe világítana, de főként szürkületben és éjszaka érzem az előnyét. Így teljesen bele lehet feledkezni a csillagos ég látványába. A fényáteresztése nagyon jó, ahogy ebben a kategóriában elvárható, ezért ezt külön nem emeltem ki. Szürkület első felében teljesen jól használható, ekkor a maga árkategóriájában kiváló Delta Titanium 10×56-nál részletgazdagabb képet mutatott, a kisebb frontlencse ellenére.

Visszajelzés írásához kérjük, jelentkezzen be!

A termékre 10 év gyártói garanciát vállalunk. A gyártói garancia feltételeiről a gyártó hivatalos honlapján talál információkat. Az elektronikai alkatrészekre a garancia időtartama 1 év.

Ajánlott kiegészítők

Swarovski CS optikai tisztítószett
Raktárkészlet
Kiszállítás futárral:
Korlátozott készlet (1 db). Megrendelés előtt célszerű felvenni a kapcsolat kollegánkkal: +36-1-202-5651
Budapesti üzlet:
Korlátozott készlet (1 db). Megrendelés előtt célszerű felvenni a kapcsolat kollegánkkal: +36-1-202-5651
Futárszolgálat:Korlátozott készlet
Bolti átvétel:Korlátozott készlet
Kosárba24 750 Ft

A kiegészítők árengedménye csak valamely fő termékkel való együttes vásárlásuk esetén érvényes.

Optikai minőség

5.0/5, 1 értékelés alapján

Mechanikai minőség

4.0/5, 1 értékelés alapján

Távcső ajánlat 50000 Ft-ig

Távcső ajánlat 100000 Ft-ig

Mikroszkóp ajánlat 50000 Ft-ig

A legerősebb kezdő távcső


Újdonságaink

70mm-es Acuter Makszutov-Cassegrain spektív állvánnyal
70mm-es Acuter Makszutov-Cassegrain spektív állvánnyal
Raktárkészlet
Kiszállítás futárral:
Azonnal szállítható
Budapesti üzlet:
Minimális készlet
Futárszolgálat:Azonnal szállítható
Bolti átvétel:Minimális készlet
-7% 78 864 Ft

Legfrissebb híreink a Facebookon