Galéria

Rafeee

Tejútrendszer centruma

Technikai adatok

Készítette: Schmall Rafael

Műszer: Samyang 2,8/14mm

Kamera: Canon EOS 6D

Vezetés: Lacerta M-Gen autoguider , SkyWatcher 9x50-es kereső

Mechanika: SkyWatcher Star Adventurer

Feltöltés dátuma: 2018.06.30.

Készítés dátuma: 2018. május 22.

Hely: Isabis farm

Expozíciós adatok: 20x150sec, ISO1600, f4 ISO érték: 1600

Légkör: Átlátszóság: 10/10 Nyugodtság: 7/10 Hőmérséklet: 5°C

Képfeldolgozás: Nebulosity, Pixinsight, Photoshop

Megjegyzés: Nem értettem azt, hogy a többieknek hogyhogy ennyi expójuk van parlagon Namíbia után. Hát mostanában kezdem megérteni. :D Én egyszerűen nem érek rá feldolgozni a fotókat, (lehet ez jó dolog a borult időre való tekintettel) hanem inkább az ég alá vágyom. Érdekes logika volt, hogy Afrika után pár nappal már rögtön ment az expósorozat, ahogy bírt. Sajnos mostanában vagy összecsapnám a fotóimat, vagy nem tudom feldolgozni őket egyáltalán, ezért az utóbbit választottam. :-) Afrikába én két rendszert vittem ( ha csak azt nézzük ami alatt mechanika van ). Ez volt a kisebb, így nekem plusz fejtörés volt bepakolni... De nem lehetetlen a dolog. :D A kép ügyében bármi véleményt elfogadok. :-)

< 949 950 951 952 953 >

1 hozzászólás:

ÉderIván (2018.07.01. 14:23)

Hát igen, mostmár talán értitek, hogy miért hever rengeteg fotó feldolgozatlanul, vagy épp csak félkészen a gépemen... smiley A minőségi feldolgozáshoz sok-sok idő kell, és érni is kell hagyni a képeket, majd ismét, már tiszta fejjel ránézni a képre és korrigálni ha kell.
Rafi, ez a fotó is tök jó lett, tetszik, hogy bár a Tejút teljesen vízszintesen uralja a képet, az állatövi fény halvány átlója mégis ad egy gellert, aszimmetriát neki. Ehhez talán az állatövi fény felső és alsó végén ülő fényes bolygó (Mars és Jupiter?) is hozzájárul, mindenesetre tökre érdekesé teszi a képet. Meg a sötétködöknek is van egy állatövi fénnyel párhuzamos iránya. Ezeket korábban más képeken nem is vettem észre.

Szűrés

Távcső ajánlat 30eFt-ig
Távcső ajánlat 30-60eFt között
Mikroszkóp ajánlat 40eFt-igLegfrissebb híreink a Facebookon