Galéria

VargaJános

20170402124022

Technikai adatok

Készítette: Varga János

Műszer: 50/1200 tükör

Kamera: ASI174MM

Szűrő: Baader napfólia vizuális (ND5)

Mechanika: NEQ6 Pro Go-To bordásszíjhajtással

Feltöltés dátuma: 2017.04.02.

Készítés dátuma: 2017. április 2.

Hely: Budapest, Csillaghegy

Képfeldolgozás: SharpCap, AutoStakkert, Registax, Photoshop CS6

Megjegyzés: 2 képből.

< 15 16 17 18 19 >

25 hozzászólás:

VargaJános (2017.04.04. 18:10)

Szia Iván! Köszönöm, ez most csak hamisszínes, nem igazán különbözik a szűrőstől. Nincs még fóliám teljes átmérőre.

ÉderIván (2017.04.04. 18:02)

Baromi jó lett János, nagyon tetszik! Színszűrted, vagy hamisszínes?
Teljes átmérőset nem csináltál? Ha csináltál milyen lett ehhez képest?

VargaJános (2017.04.04. 09:53)

János, külön köszönet Neked is az aktivitásodért, a Te lelkesedésed és hatalmas fejlődésed példaértékű itt! Nem mellesleg szinte szóról-szóra így gondolom én is az általad leírtakat! Derűs eget! smiley

Baxika (2017.04.04. 09:08)

Egyet értek Lacival. Nincs ezzel a képel semmi baj. Nagyon is jó lett. Igaz mostanság kevés kommentek jönnek a képeinkre. De ezt ráfogom az elmult jó égboltra. Mely sokunkat csalogatott az ég alá. Persze jó esík ,ha elísmerik a fotót. Kommentbe esetleg kis javítás ,korrekcióra intik az embert. Ez mind jó ügyet szolgál. Hisz ebből tanul az ember. Sokunk vagyunk úgy . Hogy egyedül fotózunk. Egyedül dolgozuk ki a képeket. Megosztás után ,meg várjuk a kommenteket. Elkell fogadni a tanácsot. Nem hinném hogy rossz indulatból ,kommentál itt valaki. Legyen mindenki büszke munkájára. És mások munkájára is. Csak magamból indulva ki. Ha nem kaptam volna töletek tanacsot ,hogy is folytassam,mit is csináljak ,mire fígyeljek. Akkor nem tudnák fejlődni. Persze magamtól is menne. De a tőletek kapott kommentek az igazán inspirálók! Derűs eget mindenkinek.

VargaJános (2017.04.04. 08:29)

Laci, ha csak egy valaki (aki most Te vagy) azt mondja maradjon, természetesen nem fogom az ellenkezőjét tenni! smiley

SzLaci (2017.04.04. 08:24)

Mar miert is kellene eltuntetni????? Ezt is....
Itt legalabb nem az a tema, hogy "jo votlal, szuper kep, hihetetlen, stb.". Ez egy jopar fotos velemeny a jelen publikalasi szokasairol, lehetosegeirol, emberek ezzel kapcsolatos velemenyeirol. Sztem ertekes. Nem kell torolgetni mindig, ha valami kicsit kiment a totalis vilagbeke medrebol.

VargaJános (2017.04.04. 07:59)

Ha ennyire nem érdekel, akkor meg felesleges volt kommentárt fűzni a témához, vagy nem...?!
Ez is egy lehetőség, hogy érdemben nem veszek részt valamiben, de időközönként azért mégis megkavarom az állóvizet...!

Azt gondolom, még hagyok 1-2 nap kifutást a témának hátha valakit még érdekelnek a vélemények (nem a fotóról), aztán eltüntetem a süllyesztőben ezt az egészet, nem válik a galéria dicséretére!

GEBE (2017.04.04. 06:45)

Nincs mit reagálnom,mert nem igazán érdekel a dolog. Ha megsértődöt valaki,majd megbékél. Sziasztok. smiley))

ptes (2017.04.03. 20:59)

Nagyon jó ez a diskurzió.

Azért remélem ez az oldal még fog maradni egy darabig. És ennek egy biztosítéka van: a kritikai hozzászólás. Enélkül valójában nincs fejlődés, ezért látens módon, de szükségük van rá a tagoknak. Ilyen hozzászólás pedig jószerével csak itt van.

Amúgy meg ne feledjük: azért ez egy tök jó napfotó. Ekkora átmérővel, kontinuumban így kell szép napot készíteni. Az adottságok jól lettek kiaknázva.

FrL

VargaJános (2017.04.03. 20:12)

Volt egy "szívem csücske" fotósoldal, ahol totál kezdő létemre kaptam annyi támogatást, hogy egy idő eltelte után még moderátornak is meghívtak. Nagyon aktív voltam, rengeteg kommentet írtam és minden ott levőnél nagyobb felhasználói súlyom lett. Ez az oldal a szemem láttára épült le olyan szinten, hogy bár még létezik, de szó szerint 1-2 ember látogatja csak. Nos ez a galéria annyival közelebb áll hozzám, mint amennyivel az életem részévé vált a csillagászat, nem lenne jó látni ezt is teljesen leépülni, mert akkor nem fogok tartozni sehova sem, nem fogom tudni megosztani a gondolataimat erről a hobbiról, és mellette a fotóimat sem. 61 évesen én már nem építek új kapcsolatrendszereket, azt szerettem volna megőrizni ami még megvan.
Péter: Én azt mondom amíg itt szeretnek és elismerik a tudásodat is, ne vedd magadra a máshol kapott kritikákat, vannak emberek olyanok mint én is, hogy éltető számukra egy-egy kedves szó, senki nem vár litániákat a képe alá, csak ne nézzenek át rajta.
János a szívemből szólsz!

Baxika (2017.04.03. 19:30)

Én megprobálok reagálni a feltett képekre. Elismerem mindenki képét. Már csak azért is . Hogy tett olyat azért . Hogy ez a szép hobbi fent maradjon. És utat mutasson jővő nemzedékének. Legyen derűs ég . Hogy tőlthessünk ide képeket. Mindegy hogy komenteket kapunk e vagy sem. A lényeg hogy szeressük ezt a hobbit. Ami bevalom az életem nagy részét képezi!

PeterF (2017.04.03. 18:53)

Francsics Lacival értek egyet, amit a facebookról ír. Működhetne úgy is, ahogy GEBE írja, de NEM úgy működik! János, én azért nem kommentelek már jóformán sehol (se itt se ott se a facebookon), mert megkaptam, hogy csak nem gondolom én, hogy az én véleményemet bárki is figyelembe fogja venni. Ez persze csak egy szélsőséges példa, de arra bőven elég, hogy ne legyen kedvem már néha ide se felnézni.

VargaJános (2017.04.03. 16:55)

Józsi, nem tudom nálad mi meríti ki a hiszti fogalmát, én azt gondolom, hogy ahhoz kellene egy kis toporzékolás meg ilyesmi. Azért mert leírom, hogy szomorúsággal tölt el ennek a galériának a leépülése, nem kellene hisztinek nyilvánítani, vagy olyan idős már Te is, hogy megválogasd a jelzőidet! Én a facebookot nem látogatom, ezért nem is ismerem, tehát véleményt sem tudok mondani róla. Voltak újdonságok és azok között ritkának tekinthető dolgok, az ugyanúgy nem érdekelt senkit, de tudomásul vettem és töröltem. Ha nincs meg a szükséges napfotózáshoz való cuccom, akkor már ne is mutassam meg az aktuális foltokat (?), ha tele lenne a galéria ilyenekkel, akkor nyilván nem erőltetném egy 5 cm-es fóliával a dolgot, de sikerült így is valakinek meghozni a kedvét a naphoz. Vajon miért nem töltök fel új Hold és Jupiter fotókat, nem azért mert nincsenek, hanem mert nem elég érdekesek, és van belőle másoknak.
Ez nem 11 komment, hanem egy kép alatt elindult beszélgetés, és nem értem miért háborodsz fel ezen, ezek vélemények és nem személyeskedés mint a te beírásod ami rám nézve igenis sértő. Ha nem ismernélek személyesen, azt gondolnám amit néhányan, hogy egy végtelenül keserű ember lehetsz, de én nem vélekedtem rólad soha negatívan.

GEBE (2017.04.03. 15:47)

Tisztelt Nagyérdeműek!! Ha itt hisztizik valaki az nem baj,nem sértő.Majd megnyugszik.---Viszont!
Nem kellene lebecsülni és sértegetni azokat akik az FB-n szerepelnek.Nem csak itt lehet fejlődni. Sőt' Itt nem lehet már fejlődni.Van egy HATALMAS VILÁGHÁLÓ,---na ott lehet fejlődni.Ha az FB-n silány képek vannak,nem kell bejelentkezni,nem kell képeket nézegetni.
János! Jók a képeid,de hiányzik belőllük az újdonság.Ne várd hogy újongjanak.Ha nem érted leírok egy példát. Ez a napkép akkor lenne (valószínü) nyerő,ha nagyobb nagyításban a folt alakulásáról mozgó feldolgozott giff képet készítettél volna.Biztos hogy nem a hiszti miatt kaptál volna 11 kommentet. BOCSI!

VargaJános (2017.04.03. 10:30)

Köszönöm Frigyes! Vigyázz, a Nap hamar elindítja az embert a lejtőn beruházások terén! smiley Másfelől a legizgalmasabb téma, csak ne lenne ennyire elérhetetlen a kispénzű embereknek a Ha technika!

Frigyes (2017.04.03. 10:19)

Nagyon jól néz ki, kezdek kedvet kapni a Nap fotózásához. Gratula!
Frigyes

ptes (2017.04.03. 10:09)

Azért ezt nem mondanám, de köszönöm! smiley

Fóliáról beszéljünk magánban, nekem van eladó.

FrL

VargaJános (2017.04.03. 10:03)

Laci (FrL), Te vagy ennek a galériának a motorja, nélküled már tényleg nem lenne sok értelme, hisz az egyik szakmai etalon Te vagy itt. Biztos tudod, hogy nem rólad szól a siralmam! smiley Külön köszönöm, hogy kivétel nélkül mindenkire jut a figyelmedből. Maximálisan értem és egyetértek a FB-re vonatkozó meglátásoddal, bár én nem látogatom.
Néztem a fotografikus fóliát a TS-en, hát húzós áron van. smiley Rászánom magam és veszek egy teljes átmérős keretes vizuálist, jó lesz az is! Köszönöm! smiley

István: Köszönöm szépen!

ptes (2017.04.03. 09:50)

János arról van szó, hogy csak most értem rá értékelgetni. Most már egy nulla hozzászólás sincs smiley

Node a kérdésedre a válasz az a facebook. Mondjátok meg, ha tévedek, de az emberek csak 20%-ban akarnak feljődni, és a maradék 80-ban elismerésre vágynak. És erre a facebook sokkal alkalmasabb. Az itteni átlag fotóknál sokkal gyatrábbakkal is tucatnyi lájkot lehet gyűjteni, amit itt nem kapnak meg. Akkor minek töltené ide? Kicsit fejlődni, de ez a max.

A képed pedig csodaszép! Mind az 5 centijével együtt smiley

FrL

kisember (2017.04.03. 09:38)

Szép munka. Gratulálok a napfoltokhoz.

VargaJános (2017.04.03. 08:17)

Laci, másról van itt szó! A fejlődésünk kulcsa volt ez a galéria és a fórum, az itt kapott tanácsok alapján tudtunk továbblépni. Most ha bátorkodom valakinek tanácsot adni, sokszor érzek sértődöttséget belőle. Én magam 47 éve vagyok amatőr csillagász, ebből 7 év TIT Uránia, sok tapasztalatot szereztem nem csak tükörcsiszolásban, már a korom miatt sem kellene az ifjaknak megsértődni ha segíteni próbál az ember valakinek. Ugyanígy el is fogadom a jószándékkal nyújtott segítséget. Rengeteg időt igénylő hobbi a mienk, de ugyanakkor a felvételek készítése alatt meg sok az üresjárati idő amikor tulajdonképpen ráérünk bármire. Mivel én már elejétől jelen vagyok itt, még a régi másik galériában kezdtük, nyilván szívügyem ez az egész, próbálom a funkciója szerint megélni, de ha úgy nem akar működni, akkor fel kell adni. Csak azért, hogy valahol gyűjtsem a fotóimat, már nem motívum. Szóval szerintem csak duma ez a ráérés kérdés, mindenre lehet időt szakítania az embernek ha akar, de akar-e egyáltalán(?). Érdekes, 10-20-30 óra expóra jut idő, még a kép feltöltésére is, de a másik amatőrtársunkra már nem jut idő. A jelen kor mentalitása ez, nem csodálkozok rajta, de harcolok ellene, mert mivé válunk így, ez nem a Kulin Gyurka bácsi öröksége, nem erre nevelt bennünket régieket. Az Ő ajtaja tárva nyitva állt éjjel-nappal az amatőrcsillagászok előtt, bármi nemű megkeresés volt az, mindenben segített. Nézd meg a fórumban hány megválaszolatlan kérdés van, miközben nemrég még mindent ott vitattunk meg.

SzLaci (2017.04.02. 21:37)

Irtam en is azt hiszem regebben mar neked, nem azzal az utemmel halad egyik, ez a galeria sem, mint 4-5 evvel ezelott. Akkor masfele kozosseg volt egy nem ennyire gyorsult idobeosztas mellett. Vagyis akkor is gyors volt sok minden, de nem volt faxbuk, na. Ott ha lesned az eletet, csak ugy pattognak a lajkok barmi fotora. Mert az csak ket masodperc. Lehet skszor meg a nagy meretben megnyitasig sem jut el a dolog viszont. Szoval probald meg elfogadni ennek a galerianak a ritmusat, talan nem annyi a visszajelzes, de itt a komment iro legalabb toltott azzal idot, hogy leirja mit gondol.

VargaJános (2017.04.02. 18:01)

Köszönöm szépen János!

VargaJános (2017.04.02. 17:46)

Elszomorító, de ennek a képnek a feltöltésekor az első oldal 24 fotója közül 10-nél nulla hozzászólás van! Én már lassan hozzászokok ehhez az érdektelenséghez, ill. újabban szándékosnak tűnő "elkerülöm" hozzáálláshoz, de könyörgöm, legalább az újakat ne ijesszétek el a galériából ezzel a közömbösséggel! Én tartom magam ahhoz, hogy olyannak nem írok véleményt aki csak publikál, de mások képeihez nem ír, valamint a nem kommentelt fotóimat 1-2 nap után törlöm a galériából. Nem magamnak teszem fel, mert megnézni a gépemen bármikor megnézhetem, hanem kíváncsi vagyok mások véleményére, ezek nélkül nincs értelme ennek a galériának, és a magam részéről inkább távol maradok tőle.

Baxika (2017.04.02. 17:39)

Jó lett.Gratulálok !

Szűrés

Távcső ajánlat 40000 Ft-ig
Távcső ajánlat 80000 Ft-ig


Mikroszkóp ajánlat 50000 Ft-ig

Legfrissebb híreink a Facebookon