Galéria

BalázsRolland

IC 417

Technikai adatok

Készítette: Balázs Rolland

Műszer: Skywatcher 200/800 Carbon

Korrektor, nyújtó: SkyWatcher kómakorrektor F/4

Kamera: AO6

Vezetés: M-Gen ,

Mechanika: SkyWatcher HEQ-5 PRO GoTo mechanika (átalakított)

Feltöltés dátuma: 2017.02.05.

Készítés dátuma: 2016-11-23

Expozíciós adatok: 18x900s Ha 2x2, 5x900s S2 3x3

Megjegyzés: Ezt is folytathatom jövőre. :)

< 1569 1570 1571 1572 1573 >

8 hozzászólás:

BalázsRolland (2017.02.10. 16:49)

Részemről semmi gond, hogy felvetetted. Sőt! Sokkal jobban esik, mint nemrég kapott pár Szalon-elismerés (az egyik általam leggyengébbnek tartott képet is díjazták...) smiley
A két műfaj, azért minden szempontból nagyon messze áll egymástól. Asztrofotóban kompozícióban is nagyon megvan fogva az ember keze. smiley Viszont, ha nincs seeing, akkor lehet fotózni mást.

VargaJános (2017.02.09. 08:04)

Köszönöm a válaszod, azzal együtt, hogy egy darabig nem tudtam eldönteni szabad-e ezt így nyilvánosan firtatni! Mivel nyilvános a honlap, úgy gondoltam nem baj ha tudjuk egymásról ezeket az értékeket, nyilván másképpen fogadunk egy-egy véleményt is ha tudjuk ki vagy mi van a háttérben. Bár én csak szerettem volna hagyományos fotózásban magasabb szintre jutni, mégis volt módom fotós oldalon még moderátorként is tevékenykedni, ill. vannak képzőművészettel kapcsolatos szálak az életemben, így a meglátás szintjén ki tudom szűrni a kvalitást. Bizony van 3-4 olyan fotó a tieid között ami messze túlmutat az amatőr szinten, sok "profi" nem rendelkezik ilyen vénával. Ha az embernek csak egy darab jól sikerült képe van, az lehet véletlen, ellenben ha több is van az már nem az! Konkrétan nem tudom mióta foglalkozol az asztrofotózással, de hamar nagyon jó irányt vettél, és szerintem máris azok között vagy akikre érdemes figyelni, komoly eredményeket mutattál már idáig is. Nem akarok a próféta szerepében tetszelegni, de van vezető asztrofotósunk akinek az első sok sebből vérző képe után sikerült előrevetíteni, hogy nagyon hamar a legjobbak között lesz. Nálad nem akarok ilyesmit állítani, mert azóta helytelennek ítélem ezt a jósolgatást, inkább jelentsen ez örömöt és egyben sikerélményt mindenkinek a saját életében, gazdagítsa kis hazánk jó hírnevét az asztrofotózásban, úgy gondolom ennél többet nem kell kívánnunk egymásnak.

BalázsRolland (2017.02.08. 20:25)

Már rég nem frissítettem. Nem vagyok hivatásos, csak fotózgatok. smiley Remélem, hogy asztrófotozásban megközelítem majd azt a szintet, amit veled együtt ebben a galériában is képviseltek. Azt a cserét gondold át... smiley Én továbbra is szívesen várom bárki kritikáját, vélemenyét - abból tanulok a legtöbbet, még csak a kísérleti fázisban vagyok, sok félkész anyaggal. Köszönöm.

VargaJános (2017.02.08. 14:42)

Néhány napja megnéztem a honlapodon a nem asztrofotó kategóriába tartozó fotóidat. Elnézést kérek amiért némi tétovázás után itt nyilvánosan teszem fel naiv kérdésem, Te hivatásos fotóművész lennél, vagy annyira tehetséges, hogy magad jutottál erre a szintre? Én amikor ilyen fotókat látok, a "vér profi" jelző jut eszembe, van köztük pár olyan kép amiért simán odaadnám a teljes asztrofotós munkásságom, ha én készíthettem volna őket! Ezek után nem szeretnék semmilyen kritikával élni az irányodban, akinek ilyen fotós vénája van, az jól tudja mit miért csinál. A legteljesebb tiszteletem a munkásságod felé!

Bagil (2017.02.07. 21:38)

Egészen más részletek, alakzatok jönnek elő ezen a fotón. Nagyon érdekes látni a három felvételt ugyanarról az égterületről. Feltétlen folytasd az expógyűjtést. Kíváncsi vagyok a végleges változatra. Szuper kép lesz. Gratulálok!

VargaJános (2017.02.06. 13:17)

Mese nincs, ezt érdemes is folytatni, ha már most ilyen!

bzpc (2017.02.06. 12:05)

Ez a fotó más dimenzióból mutatja meg a objektumot. Jó példa, hogy szűrőkkel mennyire más beállításban lehet megmutatni ugyan azt a témát. Péter és Iván fotóján teljen más jellege van a területnek, a te képeden a Ha régió mellett erősen jönnek a porködök, szinte alig van égi háttér. Szóval nekem tetszik ez a megközelítés!

Baxika (2017.02.05. 20:46)

Tetszik nagyon!!!Gratulálok !! Még úgyan ennyit melé!!!!

Szűrés

Távcső ajánlat 30eFt-ig
Távcső ajánlat 30-60eFt között
Mikroszkóp ajánlat 40eFt-igLegfrissebb híreink a Facebookon