Galéria

AdrienK

Andromeda CLS

Technikai adatok

Készítette: Klamerius Adrien

Műszer: Canon EF 70-200mm f/2.8 USM L IS II

Kamera: Canon eos 60Da

Szűrő: Astronomik CLS

Mechanika: Vixen Sphinx

Feltöltés dátuma: 2016.11.07.

Készítés dátuma: 2016.09.29-30,10.07

Hely: Gyöngyös

Expozíciós adatok: 121x5perc ISO érték: 800

Megjegyzés: Nagyon könnyű megszokni a szép fényszennymentes egeket, és rettentően demotiváló utána városból nézni az eget és asztrofotózni. De hát, a derül újholdi éjszakákat nem volt szívem a fényszenny ellenére sem kihagyni. Pusztán csak örömfotózás. 200mm F/2.8

< 1622 1623 1624 1625 1626 >

8 hozzászólás:

kisember (2016.11.08. 21:14)

Szia. Gratulálok az adromédáról készült fotóhoz. Tetszik az átlós szerkesztése, és hogy hagytál bőven is teret. Először még a csillagászati könyvek azt írták, hogy 2 millió fényév távolságra van aztán később írtak 2,5 mill fénvet de mostanában akár 2,9 mill fényév távolságot is írtak már. Én inkább hallgatok a bibliára, hisz Zsoltár és Péter azt írták le, hogy földi 1000 év istennél pont 1 nap. Akkor ezek szerint egy földi "83 év pont 2 órahossza" isten szemében. A testet elhagyó lélek pont a csillagok felé halad és én úgy gondolom, ha egy lélek elhagyja a testet akkor az már 5 perc alatt is odaér az androméda galaxishoz és halad tovább isten országának kapujához. Aki hisz és bízik annak közel van a világegyetem amit isten a szavával tert fenn de aki nem hisz és távol van istentől annak viszont nagyon messze van és az a sötétben bojong, mert ide nem juthat el űrhalyó hanem csak a lélek. Adri jártas vagy e az ószövetségben vagy újszövetségben ? Én szívesen olvasom és most rászoktam. Szívesen írok egy érdekes igét Máté 13, A magvető: Kimegy az ember magot vetni. Voltak olyan megok amelyek az útszélre estek. Ezeket felcsípegették a madarak vagy elfújta a széll. Aztán voltak köves taljaba hulló magok azek hamar ki is hajtottak de méllyen nem ersztettek gyökeret és a nagy melegben kiszáradtak a perzselő naptól. Voltak magok amelyek tüskés bogáncsok között keltek ki de a növekvő bogáncs elfolytotta őket így nem hoztak termést. A jó foldbe hulló magok pedig bőséges akár ötvenszeres termést hoztak.
E pédabeszéd magyarázata az, hogy az útszélre esett magok amelyek meghalgassák a tanítás de hamar elfelejtik és az ördög kitípi szívükből az igét. A köves talajba hulló magok azok akik szivesen halgassák az igét de ők a pillanatnak élnek és ha a szorngatás üldözés éri őket akkor hamar megbotránkoznak és nem hoz temést. A bogáncsok közé hullot magok azok akik örömmel fogadják e tanítást de aztán a világ dolgai a pénz a gazdagság, csábítása elfolytja őket és megint nem hoz termést. A jó földbe hulló magok azok akik meg is szívlelik e tanítást és jó bőséges termést hoz nekik.
Másik hasonló pédabeszéd a Konkoly: Egy gazda búzát vet a földjén később meg körülötte kihalyt a konkoly is. A munkások megkérdezik, hogy kerül ide konkoly és mindjárt ellepik a búzát. A Gazda mondja: Az ellenség vette oda !Akrod, hogy kitépjem a konkolyt. Erre a gazda azt mondja. Nem kell mert akkor a búzát is kitéped a konkollyal együtt. Majd aratáskor elrendezünk mindent. A pédabeszéd magyarázata: A szántóföld a világ és aki a jó magot veti az az emberfia. A konkoly pedig az ellenség az ördög műve. Az aratás pedig az ítélet napja és az aratók pedig az angyalok. Aratáskor learatják a búzát és a konkolyt is és az ítélet napján égő tűzre vetik a konkolyt és az igazak a jók pedig ragyogni fognak. Óvakodj a hamis prófétáktól és tévtanítóktór mert krisztus eljövetelekor vagyis előtte sokan jönnek az ő nevében és háborúrol fognak hallani amikor sokakból kifogy a szeretet. Ezután jön el az ember fia amikor a villámlás napkelettől-napnyugatig elér, aki végig kitart az győz és üdvözűl. Én komolyan veszem és ne haragudj Adri, hogy ilyen hosszan írtam a kommentemben ami nem is kapcsolatos a csillagászattal de ürülök, hagy egy bibliai igeversre is pazarolhattam a karakterből. Üdv: István.

AdrienK (2016.11.08. 19:13)

Köszönöm szépen nektek!
Örülök azért, hogy a fényszenny ellenére valamennyire lehet értékelhetően fotózni. Pro és kontra a technológiai fejlődésben, egyre több a fényszenny, de jobban letudjuk küzdeni.

László, valóban nem harcoltam túl sokat vele. smiley Legközelebb majd mozaikolom a területet! Tervben volt amúgy, csak aztán mégsem.

Iván, nem akar esztétikusan jönni ennél sokkal több, hiába a sok expó, elég rossz volt az ég. Egyébként fényszenny szűrővel rosszabb égen kilehet exponálni nagyonhalvány porokat? Vagy elvész a körülményekben?
Nagyon visszafogottnak érzed ezt a feldolgozást?

Peti, hát, miket észre nem veszel! smiley Igyekeztem most így akkor én is beazonosítani a képen az említett objektumot. smiley A szerző nem a műszer hibája. smiley

kisspeter (2016.11.08. 16:42)

Szép lett Adrien, gratulálok!
Tetszik ez a nagy látómező, még a legfényesebb gömbhalmaza, a Mayall II (G1) is rajta van (csillagszerű).
A ködfelületen a csillagok körüli pirosas/sötét gyűrűt az objektív képalkotása okozza vagy a feldolgozás melléktermékei? Számomra különösebben nem zavaróak.

Baxika (2016.11.08. 15:02)

Szép képet alkottál ismét!Gratulálok!!!!

ÉderIván (2016.11.08. 14:06)

Szép lett Adri, természetes, "naturális" a feldolgozásod, nincs túlhúzva, túlszínezve. smiley
Kíváncsi lennék egy jól meghúzott változatra is, hogy ennyi expóval jönnek-e már a háttérben a halvány guzmik, külső anyagkidobódások.

ptes (2016.11.07. 19:16)

Szép! Már a kisujjadból kiráztad, nemde? smiley

Szóval tessék legközelebb az M33-ig lemozaikozni az eget, köztük lévő anyaghidat is beleértve! smiley

FrL

Rafeee (2016.11.07. 18:30)

Szerintem is, teljesen OK lett!
Nemsemmi a városi fényszenny, ami a lábad előtt hever. smiley

kaszabdns (2016.11.07. 18:08)

Szépen sikerült megörökíteni a szomszédunkat, még így a város széléből kapott fényszennyezettség ellenére is. Gratulálok!

Szűrés

Távcső ajánlat 30eFt-ig
Távcső ajánlat 30-60eFt között
Mikroszkóp ajánlat 40eFt-igLegfrissebb híreink a Facebookon