Arról kérdeznék, hogy egy Praktica Highlander 20-60x80 (FMC, BAK4, nitrogénnel töltött, 25 év gyári garancia, stb.) spektív minőségben, megbízhatóságban hogyan viszonyul egy hasonló paraméterekkel rendelkező Acuter, Opticron, Yukon, Nikon, Celestron, Scopium, Kowa műszerekhez?
A Delta Titanium 50 ED alkalmas-e asztofotózásra, a képszélek élesek maradnak-e? Vagy csak a Delta Titanium 65EDII alkalmas-e erre? F3.5 mindkettő fényereje? Relatíve olcsóbb megoldást keresek flattener nélküli nagylátószögű fotózásra.
Szia Kutasi! Nemrég olvastam a véleményedet arról a Yukon Scout 30x50 Wa távcsőről s akkor megvagy vele elégedve. Márciusban ezt a fajta spektívet akarom megvenni magamnak, csillagászkodni szeretnék vele. Miket lehet még látni vele éjszaka ? A Holdon és az Orion-ködön kívül.
Vásároltam CSUKOVICS TIBORTÓL egy Yucon 30*50WA távcsövert! Hozzáértése megkérdőjelezhetetlen!!Olyan szakember mint Ő nem terem minden kő alatt! Le a kalappal hozzáértése,és elhivatoltsága előtt.
Előzmény: #2 Szia Iván. Köszönöm az infót. Most már csak a W.O.Zenithstar 70ED eladására kellene rászánni magamat,de nehezen megy, mert tetszik. Csak hát elég nehéz. Megmértem a súlyát: W.O. ZS70ED+W.O.amici+Baader Hyp Zoom=2890gramm. Egyébként mint ha hasonlítana a Delta spektív okulárja a Baader Hyp Zoom-ra. Néztem még az SW Equinox 66ED-t is. De a tubus súlya 1950gramm,ami 350gramm-al kisebb mint a W.O.Zenithstar 70EDtubus(2300gramm) ,ezért ennek a cserének talán nem lenne sok értelme.Az időjárásállóság nem feltétel egyébként.
Előzmény: #1 Szia! A Delta ED spektívje kisebb, praktikusabb, mint az Acuter, az okulárja is jobb, sokkal szélesebb a látómezeje. A képalkotás, képélesség hasonló, de élményben és praktikusságban többet nyújt a Delta, így a jelenlegi árakon ez a jobb vétel.
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék,hogy a Delta Titanium 65EDII spektívet próbáltátok-e már? És milyen minőséget képvisel mondjuk az Acuter 65ED-vel összehasonlítva ? Amióta megvan az SW80ED-m,azóta azon gondolkodom hogy a William-Optics 70ED-met(spektív üzemmódban)lecseréljem-e egy rendes spektívre. Főleg a súlycsökkentés miatt,mert a W.O. mindennel együtt közel 3000gramm.Előre is köszönöm.
2019.04.17. 10:09
Arról kérdeznék, hogy egy Praktica Highlander 20-60x80 (FMC, BAK4, nitrogénnel töltött, 25 év gyári garancia, stb.) spektív minőségben, megbízhatóságban hogyan viszonyul egy hasonló paraméterekkel rendelkező Acuter, Opticron, Yukon, Nikon, Celestron, Scopium, Kowa műszerekhez?
Köszönöm,
Guido