Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Spektívek

Az egyszemes természetmegfigyelő távcsöveket hívjuk spektíveknek. A kisebb spektívek áltlában fix nagyításúak, könnyen elférnek zsebben vagy egy kis táskában és a kirándulásokon nagyszerű társaink lehetnek. A nagyobbakat zoom okulárral szerelik fel, a nagyítástartományuk általában 15-65-szoros közötti. Mivel 20-szoros nagyítás felett már mindenképpen állványra kell rögzíteni a távcsövet, fotoállvány csatlakozó található rajtuk. A nagyobb spektívek kedveltek a vadászok, lövészek, madarászok, de a természetjárók körében is, de akár panoráma távcsőnek is kiváló választás lehet.

A spektíveket használhatjuk fotózásra is, bár a zoom okulár szűkebb látómezeje miatt a digitális gépeken vignettációt okoz. Az okulár nélküli fotózás vagy okulárcsere a mélyen található fókuszpont miatt gondokat okoz. Mivel ezeket a rendszereket úgy tervezték, hogy a gyárilag összeszerelt optikai elemekkel használják õket, nagyobb nagyításokra kevésbé alkalmasak. Ha olyan univerzális spektívet szeretne, amely 20-200-szoros közötti nagyításokkal bír, és esetleg fotós célokra is használni szeretné, akkor inkább a kisebb csillagászati refraktorokat, vagy a Makszutov-Cassegrain távcsöveket ajánljuk, melyeket a természetfotózás menüpontnál talál meg.

Spektívek elõnyei
- kompakt méret
- könnyű szállíthatóság
- kézben, vagy fotoállványra szerelve használhatók
- nappali fényviszonyokhoz tervezett átmérõ és nagyítástartomány

Spektívek hátrányai
- korlátozott nagyítástartomány
- okulárcsere problémás
- a fotózás csak okuláron keresztül lehetséges


Általános spektívek


Spektívek ED lencsével


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron