Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Binokulárok

A binokulár az univerzális távcső, hiszen nem csak a csillagvilág fürkészésére, de a természet rajongóinak is szükséges mûszer: vadászatra, madármegfigyelésre, sportlövõknek, vagy egyszerû kiránduláshoz is nélkülözhetetlen. A binokulárok általában 5-10-szeres nagyítással készülnek, azaz a távoli tárgyakat ennyivel "hozzák közelebb". 10-12-szeres nagyítás felett viszont már sokszor állványra kell helyezni őket. Már egy kis 2-3 centiméteres lencse is csodákra képes, használhatjuk több kilométerre tekintve, de közel fókuszálva a talajon lévő rovarok megfigyelésére is, vagy múzeumban az üvegvitrin mögötti tárgyak kis részleteinek felnagyítására.

Szürkületben mindkét szemünket használva sokkal hatékonyabban tudja agyunk a halvány objektumokból érkezõ fotonokat érzékelni (a népszerû mondás szerint nem vagyunk Küklopszok.) A látvány is sokkal dinamikusabb, térhatásúnak érzékeljük a világot. Kínálatunkban szerepelnek kisebb-nagyobb binokulárok, hiszen sokszor nem csak a teljesítmény, hanem a hordozhatóság a legfontosabb szempont. A kínálat (mind méretben, mind árban) nagyon nagy, nehéz eldönteni melyik távcsövet érdemes megvenni. Hobby célból, kirándulásra, a természet megfigyelésére a 10-20 ezer forintos árkategória is megfelelő, hiszen már ezek a távcsövek is üveglencsések, minden felületen antireflexiós bevonattal kezeltek, mechanikailag, optikailag stabilak. Cégünk minden forgalmazott modell optikájára 5 év garanciát vállal. A drágább távcsövek sok kis részletben fejlettebbek, pl. nitrogén-töltés a belső párásodás megakadályozására, víz-, ütésállóak, teljes többszörös bevonattal kezelt lencsék és prizmák, stb.  Ezek mind fontosak lehetnek egy-egy speciális területen.

A binokulárok csillagászati távcsőként is megállják a helyüket. Persze a bolygók kis felszíni részleteit nem fogjuk megpillantani velük, de nagy méretű ködök, csillaghalmazok, vagy változócsillagok, üstökösök megfigyelésénél nélkülözhetetlenek. Csillagászatban a nagy fénygyûjtõ képesség a fontos, a 3-4 centiméter átmérõjû binokulárokkal is többet látunk mint szabad szemmel, és ezeket mindig a hátizsákunkban tarthatjuk. A binokulár jó választás lehet elsõ távcsõnek is. Kis nagyítással, egyenes állású képpel sokkal könnyebben lehet tájékozódni az égen. Viszont a Hold és bolygók megfigyelésénél csalódást fog okozni, hiszen éppen észrevehetõek a holdkráterek és nagyon picik a bolygókorongok.

Egy JÓ BINOKULÁR a természetet kedvelő, a világban nyitott szemmel járó ember hűséges társa.


Binokulárok 20 ezer forintig


Binokulárok 100 ezer forint felett


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron