Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Infravetők éjjellátóra

Infravetõk segítségével az éjjellátók hatékonyságát nagymértékben tudjuk növelni. Fõképp nyílt terepen használatosak, ahol szemmel szinte láthatatlan infravörös sugarak reflektorként megvilágítják a tájat és teljes sötétségben is képesek vagyunk akár több száz méterre látni, miközben az ott tartózkodó vad, esetleg ember ebbõl nem vesz észre semmit. Az infra flashek segítségével az éjjellátó képe sokkal fényesebb, részletgazdagabb lesz. Lézeres IR flash a látott képet a II. generációs éjjellátók szintjére tudja emelni.

A boltunkban kapható különbözõ infravetõket terepen is leteszteltük, azonos körülmények között összehasonlítva õket. Nagy tanulság, hogy a gyártók által megadott teljesítmény értékek nem mindig fedik a valódi fényteljesítményt. Hogy tisztán lássuk mi is a különbség egy-egy vetõ között, azonos beállítás mellett fényképeket készítettünk az éjjellátón keresztül. A fényképek így objektíven mutatják a valódi különbséget köztük. A képeket egy Yukon 3.5x50-es Exelon éjjellátón keresztül fényképeztük egy kb 40 méterre lévõ kert végérõl, s az érdekesség kedvéért egy vetõ nélküli (balra) és egy az éjjellátó saját vetõjével készült képet (jobbra) is készítettünk.


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron