Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Egyszemes éjjellátók általános célra

Az éjjellátók felépítése kismértékben eltér a távcsövekétõl: Az objektív és az okulár közé egy erõsítõcsõ kerül, ezért mind elöl (az objektívnél) mind szemünknél (az okulárnál) be kell állítanunk az éles képet. Olyan ez, mint a videókamera, a kép egy képernyõn jön létre és kis nagyítóval (okulár) figyeljük a létrejött képet. Egy éjjellátó hatékonysága az objektív átmérõjétől, annak fényerejétõl, valamint az erősítõcsõ teljeítményétõl egyaránt függ. Hazánkban az elsõ generációs készülék mellett a 2. és 3. generációs készülékeket is használhatjuk külön engedély nélkül.

A Dipol, Pulsar és Yukon éjjellátók mindegyike infravetõ-támogatást (IR-Flash) is kap. A beépített infravetõk teljesítményénél jóval nagyobb a külön felszerelhető infraflash, mely megnöveli az éjjellátók felismerési távolságát.
Az éjjellátók felismerési távolságára a katalógusadatok általában túlzott értékeket adnak meg. Tapasztalataink szerint a detektálási távolság erdei tisztásokon teliholdnál 150-200, míg borús, esõs éjszakákon mindössze 50-75 méter, és mindenekelőtt az infravetõ erõsségétől függ..
Az éjjellátót soha ne használjuk nappal, s éjszaka se fordítsuk erõs fény felé! A fotókatódra érkezõ nagy mennyiségû fény egy pillanat alatt tönkreteheti az értékes eszközt!
A legtöbbször 3-5x nagyításra és mintegy 100 méteres felismerési távolságra van szükségünk. Az egyszemes éjjellátók legtöbbje ebbe a csoportba tartozik, de mindegyiknek van valami specialitása is. A Dipol éjjellátók különösen tiszta, szemcsementes képpel, nagy érzékenységgel emelkednek ki, valamint rendelkeznek erõs fény elleni védelemmel és fémvázuknak köszönhetően rendkívül strapabíróak. A Yukon és Pulsar modellek olcsóbbak, műanyag házba szereltek így könnyűek. Rendvédelmi, biztonsági, vagyonvédelmi feladatra optimálisak.


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron