Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Adapterek, közgyűrűk

Ha kompakt digitális gépünk menetéhez nem passzol pl. egy fotógyűrű, akkor egy megfelelő közgyűrűvel a probléma áthidalható.

Ha olyan digitális fényképezőgépünk van, melynek objektívje nem vehető le, maga a fényképezőgép veszi át fotózáskor szemünk szerepét. A fényképezőgépet az okulár mögé tartva máris elkészíthetnénk első felvételünket, ha... Ha kezünk nem remegne, és pontosan eltalálnánk az optikai tengelyt. Az itt felsorolt adapterek ehhez adnak segítséget.
Távcsőoldalon a csatlakozási pont egy fotookulár. Ez lehet akármelyik vizuális célra használható okulár, melynek szemlencséje elég nagy méretű, és kis torzítású (különösen fontos a kék tartományba eső színihiba minimalizálása, ahol a digitális kamerák többsége érzékenyebb, mint az emberi szem). Ismertetőjele e speciális okulárcsaládnak az is, hogy a szemkagyló levehető, és alatta egy speciális horony található. Ehhez csatlakoztathatjuk a magyar gyártmányú "fotógyűrűt" (M37 vagy M52 menettel).
Kameraoldalon az illesztési lehetőség a mindenkori szűrőcsatlakozás (menet, vagy bajonett). A távcső- és kameraoldali részek között teremtenek kapcsolatot az itt felsorolt közgyűrűk. Ha a fényképezőgép objektívje motorosan kitolható, akkor a közgyűrű helyett "adaptertubus"-ról is beszélhetnénk, melyeket szintén itt sorolunk fel.


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron