Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Cikkek (természetjárás)


Tapasztalatok az Acuter spektívekről

Milyen is egy Acuter spektív? Normál, vagy ED lencsés, valójában mi is a különbség köztük? G. Tibor cikkéből ezeket megtudhatjuk.


Binokulár vásárlási útmutató

Kirándulás, madár- vagy vadmegfigyelés, számos sportág, valamint csillagászati észleléseink során egyaránt hasznát vehetjük ezeknek a könnyű, mégis masszív optikai eszközöknek. Ahhoz azonban, hogy a számunkra legmegfelelőbb binokulárt kiválaszthassuk az igen gazdag kínálatból, tisztában kell lennünk néhány, a binokulárokkal kapcsolatos alapfogalommal.


Az áthaladózásról röviden

Hogy mirõl is szól a contrailspotting? A válasz nem túlzottan bonyolult: a magaslégtérben átrepülõ járatok megfigyelésérõl, fotózásáról. Országunk területe igen alkalmas ezen hobbi ûzésére, hiszen - földrajzi helyzetünkbõl adódóan – rengeteg nagy forgalmú K-NY-i, ill. NY-K-i irányú útvonal szeli át Magyarország légterét. Egy-egy nyári napon akár több mint 2000 repülõgép használja ezeket az útvonalakat. Ideális légköri viszonyok mellett szinte ötpercenként láthatunk egy-egy kondenzcsíkot „húzó” gépet a magaslégtérben.


Nappali fotózás távcsövekkel

Többször felmerül a kérdés, hogy egy adott távcsõ mennyire felel meg a nappali felhasználás követelményeinek, illetve egymással összehasonlítva optikailag milyen különbség adódik. A következõ fotósorozatot azért készítettük, hogy a legnépszerûbb kistávcsövek képe összehasonlítható legyen.Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron