Kosár
kosár tartalma: 0 Ft értékben 0 termék
Budapesti Távcső Centrum

Munkatársaink

Csukovics Tibor

+3620/346-9447
btc@tavcso.hu

  - csillagászati ismeretek
- asztrofotózás
- vadász optikák
- mikroszkópia

1964-ben építette első távcsövét, azóta rabja a csillagos égbolt megunhatatlan csodáinak. E néhány esztendő rengeteg tapasztalattal ruházta fel, így a műszerekkel kapcsolatos (csillagászati távcső, binokulár vagy vadász kereső, céltávcső, mikroszkóp) témákban fordulhatnak hozzá. Asztrofotózás témakörben is szívesen áll a vevők rendelkezésére. 


Éder Iván

+3620/484-5035
btc@tavcso.hu

  - asztrofotózás
- optikai kérdések
- távcső építés-javítás
- vizuális megfigyelések
- vadásztávcsövek optikái
- éjjellátók optikai telj.
- mikroszkópiai alapok

1993 óta foglalkozik a csillagászattal, melyben először csak vizuális tapasztalatokat szerzett. 2000-től a csillagászati fényképezés, az asztrofotózás megszállottja. Kiváló optikai és mechanikai tapasztalatokkal is rendelkezik, hiszen a fényképezéshez főleg saját készítésű távcsöveket használ. Fotói jól ismertek Európában és a tengerentúlon is épp úgy, mint a fejlettebb Távol Keleti országokban. Munkái rendszeresen megjelennek hazai és külföldi szaklapokban, magazinokban és könyvekben, illetve internetes oldalakon. Számos alkalommal választották alkotását a nap képének a NASA igen népszerű oldalán. Felkérésre gyakran tart előadásokat külföldön és itthon egyaránt, rendszeresen oktatási jelleggel is. 2006 óta a BTC dolgozója, azóta foglalkozik mikroszkópokkal is.


Jaczkó Imre

+3620/375-5190
btc@tavcso.hu

  - csillagászati alapok
- vadásztávcsövek
- mikroszkópok
- történelmi műszerek

Több évtizedes múlttal rendelkező amatőrcsillagász. Tudományos ismeretterjesztőként és szakkörvezetőként régóta foglalkozik a csillagászat és az űrkutatás népszerűsítésével, a csillagászat élményének átadásával. Műszertechnikai érdeklődésének fókuszában a csillagászati távcsövek és a mikroszkópok helyezkednek el. Érdeklődése kiterjed az antik csillagászati műszertechnikára is, legfőképp a „történelmi” lencsés távcsövek készítésének körülményeire. A Budapesti Távcső Centrumban legfontosabb feladata a mindennapi üzletmenet koordinálása. 


Szuhács Attila

+3620/917-7332
btc@tavcso.hu

  - csillagászati alapok
- vadásztávcsövek
- mikroszkópok

A csillagászati megfigyelések és távcsövek iránt gyerekkora óta érdeklődik. Első nagyobb távcsövének optikai elemeit még Kulin Györgytől kapta, főtükrét maga csiszolta és polírozta. Vegyész végzettségének köszönhetően távcsövei tükrét maga ezüstözi. A Budapesti Távcső Centrumban 2006 óta dolgozik, fő területe távcsövek szervizelése, jusztírozása, tisztítása. Régi távcsöveket, katonai optikákat gyűjt.   


Szabó Sándor

+3620/485-0040
info@tavcso.hu

  - cégvezetés
- nagykereskedelem

 Csillagászattal 1981-ben általános iskolásként kezdett el foglalkozni, eredeti végzettsége szerint tanár. A Meteor amatőrcsillagászati magazin rovatvezetője. Főképp vizuális megfigyeléseket végez, megszállottja a nagy Dobson távcsöveknek. A Castell Nova Kft-t 1999-ben alapította, a cég profiljában ma már csak csillagászati és vadász optikák, mikroszkópok, kiegészítők szerepelnek. A cégen belül a beszerzéseket és a nagykereskedelmi tevékenységet irányítja.


 

Sánta Gábor

+3620/495-9927
btc@tavcso.hu

  - csillagászati ismeretek
- vizuális csillagászat
- mikroszkópia

 Végzettsége régész, melyből 2011-ben PhD fokozatot szerzett. 1994 óta foglalkozik a csillagászattal. Kezdettől fogva érdeklődik a mélyég-objektumok iránt, az 1996-os Hyakutake-üstökös hatására kezdett el üstökös-megfigyelésekkel foglalkozni. Rengeteg rajzos megfigyelést végzett, melyek mély-ég objektumok, üstökösök, változócsillagok, bolygók voltak. A Szegedi Csillagvizsgálóban évekig CCD megfigyelésekkel foglalkozott, így elsajátította a csillagászati képrögzítés alapjait. Rendszeresen szervez csillagászati expedíciókat és táborokat, közreműködik ismeretterjesztő tevékenységekben, távcsöves bemutatásokban. Mikroszkópokkal 2011 óta foglalkozik, elsősorban ásványok és régészeti tárgyak kutatására használja ezeket az eszközöket.


Csukovits György

+3620/262-2290
raktar@tavcso.hu

  - csillagászati ismeretek
- mikroszkópia
- távcső, mikroszkóp javítás

Aktívan 2003-óta foglalkozik csillagászattal, azóta tagja a Magyar Csillagászati Egyesületnek. Érdeklődési köre az asztrofotózás, mélyég-, és naprendszeri objektumok megfigyelése. Főbb tevékenységek: ismeretterjesztés, távcsöves bemutatók.
2011 óta a Budapesti Távcső Centrum munkatársa. Munkája a központi raktár logisztikai feladatai, valamint távcsövek és mikroszkópok elektronikai és mechanikai javítása. 


Ön a Castell Nova Kft. - Budapesti Távcsõ Centrum oldalait látja. Elérhetõségünk: 1122 Budapest, Városmajor u. 21, Tel. 1/202-5651, 20/484-9300, fax: 99/332-548. Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig 10-18h, szombat 9-13 óra között. e-mail info@tavcso.hu (iroda), btc@tavcso.hu (üzlet) vagy castell.nova@chello.hu. Kérem, észrevételeivel tiszteljen meg minket. az oldalt készítette Szabó Áron